HomeDiensten

Fiscaal & Juridisch advies
Fiscale advisering

We zijn altijd op de hoogte van de actuele fiscale wet- en regelgeving. Onze goed opgeleide adviseurs weten deze kennis te vertalen in helder en praktisch fiscaal advies. Zo behoudt u inzicht in uw fiscale verplichtingen en maakt u optimaal gebruik van de mogelijkheden.

Fiscale advisering

Omzetbelasting
Btw; vrijwel iedereen heeft ermee te maken. Het kan gaan om uw dagelijkse business, nieuwbouw, internationale handel of dienstverlening. U kunt te maken krijgen met aftrekbeperkingen of correcties, zoals bij horeca-uitgaven. Voor welke uitdaging u ook staat, wij voorzien u van het beste advies over risico’s en kansen.

Vennootschapsbelasting
Wij zorgen ervoor dat uw vennootschapsbelasting netjes op orde is. Onze deskundige fiscaal adviseurs staan voor u klaar om te helpen met uw aangifte, overleg met de Belastingdienst, bezwaar- en beroepsprocedures én advies over de optimale structuur van uw onderneming of organisatie. Met ons aan uw zijde blijven aanslagen en rentekosten beperkt.

Internationale belasting
Heeft uw bedrijf een internationale focus of vestigingen in het buitenland? Wij ondersteunen u met complexe internationale fiscale vraagstukken, zoals transfer pricing en dividendrouting. Via MGI, het mondiale netwerk van onafhankelijke accountants, blijven wij altijd op de hoogte.

Rechtsvorm en structuur
Bij het kiezen van de juiste rechtsvorm zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. U wilt  immers niet onnodig veel belasting betalen door een verkeerde rechtsvorm. Wat is de beste rechtsvorm voor uw onderneming? Dat is niet alleen belangrijk bij het starten van uw bedrijf, maar ook op de lange termijn. Wanneer is het bijvoorbeeld tijd om uw eenmanszaak om te zetten naar een bv of om een tweede bv op te richten? Wij leggen het duidelijk uit en kijken verder dan alleen de fiscale aspecten.

Pensioen, arbeidsongeschiktheid en financiële planning
U heeft besloten om uw eigen bedrijf te starten.  Wij begrijpen dat u geniet van de vrijheid die dit met zich meebrengt. Maar hoe zit het met uw pensioen? Wat zijn de gevolgen voor u en uw gezin als u arbeidsongeschikt wordt of erger nog, komt te overlijden? En hoe ziet uw financiële toekomstplaatje eruit? Wanneer wilt u stoppen en wat heeft u dan nodig om volop te kunnen genieten? Belangrijke vragen die bij ons de juiste aandacht krijgen. Uw financiële gemoedsrust staat bij ons centraal.

Fiscale procedures
Onze ervaren fiscaal adviseurs kennen uw bedrijfsactiviteiten en de fiscale wetgeving, beleid en jurisprudentie die daarop van invloed zijn. Ze zetten deze kennis om in praktisch en betrouwbaar fiscaal advies dat perfect aansluit bij  uw bedrijf. Ook in overleggen met de Belastingdienst of bij fiscale geschillen staan onze betrokken adviseurs altijd aan uw zijde.

“Specialistische kennis en toch een brede blik houden. Daar staan wij voor“
Jan van Neerbos

Juridische advisering

Het recht is overal. Maar hoe houdt u het aan uw kant? Wij helpen ondernemers in het mkb en non-profitorganisaties met juridisch advies. Ondernemingsrecht, arbeidsrecht, huurrecht of contractenrecht? Wij staan voor u klaar.

Wij kunnen u onder meer ondersteunen bij:

  • De keuze van de rechtsvorm van uw onderneming
  • Vraagstukken ten aanzien van rechtspersonen en personenvennootschappen
  • Aktes voor een vennootschap onder firma, commanditaire vennootschap of maatschap
  • Fusies, splitsingen en overnames
  • Ontbinding en liquidatie van een onderneming
  • Faillissementsrecht
  • Overeenkomsten tussen de directeur-grootaandeelhouder en zijn of haar vennootschap
  • Financieringsovereenkomsten, zoals rekening-courantkredieten, geldleningen, cessie en het vestigen van pandrecht
  • Huurovereenkomsten voor onroerende en roerende zaken

Contact

We helpen u graag verder!

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet contact op te nemen met ons. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Mr. Jan van Neerbos RB
Telefoon: 06 -11 01 28 53
Gerrit-Jan Sikkema BSc LLM RB
Telefoon: 06 - 47 93 46 47
Mr. Jan van Neerbos RB
Telefoon: 06 -11 01 28 53
Gerrit-Jan Sikkema BSc LLM RB
Telefoon: 06 - 47 93 46 47