HomeThema ›

Wet Normering Topinkomens (WNT)
Wet Normering Topinkomens (WNT)

De Wet Normering Topinkomens (WNT) heeft als doel om bovenmatige beloningen en beëindigingsvergoedingen bij topfunctionarissen in de (semi)publieke sector tegen te gaan. Als de beloning of beëindigingsvergoeding van een topfunctionaris de norm overstijgt, kan sprake zijn van een onverschuldigde betaling. Dit betekent dat de topfunctionaris deze terug moet betalen aan de Instelling.

Daarnaast willen we benadrukken dat het niet naleven van de Wet Normering Topinkomens (WNT) niet alleen financiële gevolgen kan hebben voor de topfunctionaris. Ook de organisatie zelf kan hier onder lijden. Naast mogelijke sancties, zoals boetes, kan het niet voldoen aan de normen de reputatie van uw organisatie schaden en leiden tot een gebrek aan transparantie.

Professionele ondersteuning bij WNT-vraagstukken
Ons team van gespecialiseerde adviseurs begrijpt de complexiteit van de WNT. We staan klaar om uw organisatie te ondersteunen bij het opstellen van een passende beloningsstructuur voor topfunctionarissen. We kunnen arbeids- of vaststellingsovereenkomsten toetsen en u voorzien van professioneel advies bij controles. Door samen te werken verzekert u zich van professionele begeleiding om te voldoen aan de normen en mogelijke complicaties te voorkomen. Dit doen we door u te adviseren en ondersteunen bij het naleven van deze wetgeving.

Neem contact met ons op voor hulp bij uw WNT-vraagstukken en zorg dat uw organisatie voldoet aan de wet!

Contact

We helpen u graag verder!

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet contact op te nemen met ons. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Angélique Verhagen-van Horik MSc RB
Telefoon: 06 - 13 25 13 68
Mr. Albert Dreher RB
Telefoon: 06 - 21 28 47 89
Angélique Verhagen-van Horik MSc RB
Telefoon: 06 - 13 25 13 68
Mr. Albert Dreher RB
Telefoon: 06 - 21 28 47 89