HomeDiensten

Duurzaamheid & Innovatie
Duurzaam en verantwoord ondernemen

Wij geloven dat verantwoord ondernemen niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw bedrijf. Daarom leggen wij een focus op duurzaamheid & innovatie.

In een wereld waar steeds meer bewustzijn komt voor de impact van bedrijfsactiviteiten op mens en milieu, kijken wij vooruit. Vanaf 2025 wordt het verplicht voor veel organisaties om te rapporteren over deze impact. Hier komt de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in beeld. Als onderdeel van de Green Deal legt deze Europese maatregel de nadruk op transparantie en verantwoording.

Wij staan klaar om u te begeleiden in deze nieuwe fase van ondernemen. Onze dienstverlening gaat verder dan enkel het verzorgen van cijfers; we helpen u om stappen te zetten in duurzaamheid & innovatie. We bieden een partnerschap dat gericht is op het creëren van een positieve impact op zowel uw bedrijf als onze planeet. Samen kunnen we bouwen aan een duurzamere toekomst.

Ontwikkelingen door Europese wetgeving

ESG

De richtlijn zorgt ervoor dat de kwaliteit en transparantie van de duurzaamheidsplannen toenemen en zo bijdragen aan een duurzame samenleving. De CSRD heeft drie thema’s: milieu (Environmental), sociaal (Social) en bedrijfsvoering (Governance). Deze ESG-rapportage gaat onder meer over gelijke kansen, integriteit, een veilige werkomgeving, risicomanagement, opvolgingsplanning en opleidingsmogelijkheden.

CSRD en de impact op keteninformatie

Alhoewel beursgenoteerde en grote ondernemingen als eerste aan de beurt zijn om te rapporteren over duurzaamheid & innovatie, krijgen andere organisaties en instellingen zoals bijvoorbeeld zorgorganisaties, woningcorporaties en kleine bedrijven evengoed te maken met de CSRD omdat ze ketenpartner of leverancier zijn. Er kan naar duurzaamheidsinformatie worden gevraagd of er kunnen via contractuele verplichtingen vereisten worden opgelegd.

"We hebben de kennis en ervaring in huis en volgen de ontwikkelingen op het gebied van CSRD op de voet. Voor zowel het mkb als de publieke sector denken wij graag mee bij het implementeren van CSRD en aanverwante thema’s"
Vivianne Kalishoek

Onze dienstverlening

Onze dienstverlening

Door onze samenwerking met Dutch Carbon Consultants kunnen we u een volledige dienstverlening aanbieden op het gebied van CSRD. Denk aan het berekenen van de CO2-voetafdruk of het begeleiden van uw bedrijf bij de certificatie op de CO2-prestatieladder. We zijn in staat om de milieu-effecten van uw product of dienst over de hele levensduur en over de hele keten te berekenen. Deze ‘life-cycle analyse’ zorgt ervoor dat de impact van producten effectief vergeleken kunnen worden, om zo tot een onderbouwde beslissing te komen.

U kunt ook bij ons terecht voor een CSRD-readiness check en een CSRD-implementatietraject. Tijdens een CSRD-readiness check kijken we op basis van de ESRS’s in hoeverre uw organisatie al klaar is voor de CSRD. Dit drukken wij uit in een percentage van 0-100 van het nog te verwachten werk.

Bij de implementatie assisteren wij u volledig bij het implementeren, invulling geven en opstellen van duurzaamheidsrapportages in lijn met de CSRD. Zo weet u zeker dat alles goed gaat!

Waar wij u bij kunnen helpen of wat wij voor u kunnen doen

  • Berekenen CO2-voetafdruk
  • Begeleiding bij de certificering op de CO2-prestatieladder
  • Life-cycle analyse
  • Bespreken van de ESRS’en van A tot Z tijdens een CSRD-expertdag
  • Uitvoeren van een CSRD-readiness check
  • CSRD-implementatietraject

 

 

Contact

We helpen u graag verder!

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet contact op te nemen met ons. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Drs. Frans van der Plaat RA
Telefoon: 06 - 20 63 46 20
Drs. Vivianne Kalishoek RA
Telefoon: 06 - 24 30 38 22
Drs. Frans van der Plaat RA
Telefoon: 06 - 20 63 46 20
Drs. Vivianne Kalishoek RA
Telefoon: 06 - 24 30 38 22