HomeSectoren

Familiebedrijven
Een belangrijke pijler van onze economie

Nederland telt circa 285.000 familiebedrijven, variërend van klein tot groot. Leiding en eigendom liggen meestal in handen van één persoon of één familie. Familiebedrijven dragen bij aan een derde van de werkgelegenheid en economische activiteit in het niet-financiële bedrijfsleven.

Hoe komt het dat veel familiebedrijven generatie na generatie stabiel en succesvol zijn? Onze ervaring is dat familiebedrijven zich op een aantal aspecten positief onderscheiden. Zij kennen succes door hun focus op de lange termijn, loyale werknemers met uitgebreide kennis en ervaring die langdurig en nauw betrokken zijn en wendbaarheid dankzij korte lijnen en informele besluitvorming.

Expertise in familiebedrijven: opvolging en governance in balans

In onze advisering voor familiebedrijven focussen wij op opvolgingsvraagstukken en governancestructuren. Bij bedrijfsopvolging komen persoonlijke en zakelijke overwegingen samen. Bent u er klaar voor om afstand te nemen en zijn uw kinderen klaar om het stokje over te nemen? Hoe kan de bedrijfsopvolging financieel en fiscaal vorm gegeven worden, zodat de continuïteit van de onderneming niet in gevaar komt? Wij ondersteunen u hierin.

Governance gaat over de onderlinge verhoudingen tussen directie, commissarissen, aandeelhouders en andere belanghebbenden. Goede corporate governance is essentieel voor familiebedrijven. Vaak zijn de onderlinge verhoudingen informeel en zijn bevoegdheden en verantwoordelijkheden niet duidelijk afgebakend. Een familiestatuut kan helpen om normen, waarden en gedragsregels vast te leggen voor de familieleden en de relatie tussen de familie en de onderneming in evenwicht te brengen. Wij helpen u hier graag bij.

Uw familiebedrijf in goede handen

Wij kennen de eigenheid van een familiebedrijf door en door. Als ervaren accountant en vertrouwenspersoon begeleiden wij de verschillende generaties en brengen wij hun belangen samen. Wij dragen bij aan de continuïteit van de onderneming, door op te treden als adviseur van zowel uw onderneming als uw familie.

 

“Wij zijn trots dat veel van onze opdrachtgevers familiebedrijven zijn; zij vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie.”  

Contact

We helpen u graag verder!

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet contact op te nemen met ons. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Drs. Koen Hoogendoorn RA MGA
Telefoon: 06 - 20 60 65 20
Anke Garstman-Slob RA
Telefoon: 06 - 22 91 43 25
Drs. Koen Hoogendoorn RA MGA
Telefoon: 06 - 20 60 65 20
Anke Garstman-Slob RA
Telefoon: 06 - 22 91 43 25