HomeSectoren

Notariaat
Integriteit, onpartijdigheid en onafhankelijkheid

Het notariaat speelt een belangrijke rol in het rechtsverkeer, waarbij de notaris zekerheid biedt over  rechtsgeldige, bindende afspraken. Integriteit, onpartijdigheid en onafhankelijkheid zijn essentieel in het notarisberoep en worden gewaarborgd door specifieke wetgeving. Daarnaast kent de financiële verslaggeving van een notarispraktijk strikte eisen.

Het notarisberoep valt onder toezicht van Bureau Financieel Toezicht, waarbij de accountant een belangrijke rol speelt. Dit omvat onder andere specifieke werkzaamheden op de bewaringsposities, kwaliteitsrekeningen en administratieve inrichting. Bij de jaarcijfers van het notariskantoor is een accountantsverklaring vereist.

Het aantal notarispraktijken neemt af. Dit resulteert in toenemende werkdruk voor notarissen, wat van invloed is op de inrichting van uw organisatie en het gebruik van automatisering. Met onze ervaring kunnen wij met u meedenken over deze uitdagingen.

Notariële dienstverlening op maat

Onze dienstverlening voor notariskantoren omvat onder andere de opzet van de administratieve organisatie, de inrichting van de (geautomatiseerde) administratie, de verwerking van transacties in de boekhouding en cliëntendossiers, en de verslaglegging aan Bureau Financieel Toezicht met de vereiste verklaringen. We ondersteunen ook bij het opstellen van het (financieel) ondernemersplan voor startende of toetredende notarissen en adviseren bij de keuze van de ondernemingsvorm.

Praktisch ondernemersadvies

Als notaris bent u niet alleen beroepsbeoefenaar, maar ook ondernemer en werkgever. Wij bieden praktische en relevante adviezen op het gebied van personeelsmanagement, vermogensplanning en de oudedagsvoorziening om u te ondersteunen in deze rol.

Contact

We helpen u graag verder!

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet contact op te nemen met ons. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Rian Post AA
Telefoon: 078 - 648 15 55
Drs. Edzo van den Berg RA
Telefoon: 078 - 648 15 55
Rian Post AA
Telefoon: 078 - 648 15 55
Drs. Edzo van den Berg RA
Telefoon: 078 - 648 15 55