HomeKennis

Artikelen

Artikelen

Soms vraagt een nieuwe regeling of ontwikkeling om toelichting, een goed voorbeeld of inhoudelijke artikelen. Onze financiële specialisten delen regelmatig hun visie op actuele thema’s in verschillende media. Die artikelen kunt u op deze pagina terugvinden, net als interessante blogs. Zo bieden we verdieping en verheldering.

Wilt u automatisch op de hoogte worden gehouden van onze informatieve bijdragen, schrijf u dan in voor een van de nieuwsbrieven.

Kennis

Artikelen

Verstegen Hoofddorp groeit en verhuisd
1 May 2024
Verstegen Hoofddorp is recent verhuisd! Door de snelle groei van zowel het publieke sector als het mkb-team was meer ruimte nodig. Nu zitten ze een verdieping hoger, met een volledig op de Verstegen-stijl aangepast interieur dat mooiere en betere werkplekken biedt voor alle collega’s. Partner John Wisse vertelt over de uitbreiding en blikt terug op de geschiedenis van onze vestiging in Hoofddorp.
Aziatische ambities: een nieuwe meestertitel na 15 jaar studeren?
17 April 2024
Jan van Neerbos is belastingadviseur en partner bij Verstegen. Zijn uitgebreide kennis van het fiscale en civiele recht vertaalt hij graag naar bondig en praktisch (fiscaal) advies. Als het om complexe zaken gaat is Jan messcherp. In zijn vrije tijd beoefent hij een sport die ook precisie vergt: Japans zwaardvechten.
Verhaal achter de klant: het Trimbos-instituut
25 March 2024
We werken graag voor klanten met een maatschappelijke impact. Het Trimbos-instituut is daar een goed voorbeeld van. Het instituut speelt met haar onderzoeken een belangrijke rol in het vergroten van de kennis over middelengebruik en mentale gezondheid in Nederland. Voorzitter Raad van Bestuur Bert van der Hoek vertelt meer over het Trimbos-instituut en de samenwerking met Verstegen.
CSRD: wat betekent het voor u?
19 March 2024

De CSRD verplicht bedrijven om te rapporteren over duurzaamheidsinformatie, gebaseerd op de European Sustainanibility Reporting Standards (ESRS). Dat betekent dat bedrijven moeten rapporteren over ..

Verstegen werkt aan een toekomstbestendig mkb met investering in Dutch Carbon Consultants
20 January 2024
Verstegen accountants en adviseurs investeert in duurzaamheidsadviesbureau Dutch Carbon Consultants (DCC). Hiermee speelt het best presterende accountantskantoor van 2023 (rapport Aeternus corporate finance) in op de groeiende adviesvraag van bedrijven die moeten voldoen aan de nieuwe Europese wetgeving op dit gebied, zoals de CSRD. Met de investering laat Verstegen zien dat zakelijke én duurzame groei hand in hand gaan.
Leent iedere dga straks excessief bij zijn B.V.?
18 September 2023
Sinds dit jaar is de Wet excessief lenen van toepassing. Het doel van deze wet is het voorkomen van grote leningen van een directeur-aandeelhouder (dga) bij zijn B.V. voor allerlei uitgaven zonder dat de dga daar inkomstenbelasting over betaalt.
Fiscaal gunstige bedrijfsopvolging blijft mogelijk, maar wel 76% duurder
25 March 2023
Het kabinet heeft duidelijkheid gegeven: de bedrijfsopvolgingsregeling (de BOR) blijft ook in 2024 in stand, maar er gaat wel aan de faciliteit gesleuteld worden.
MGI worldwide: wereldwijd advies van financieel specialisten
25 March 2022
Verstegen is sinds jaar en dag lid van MGI worldwide, een mondiaal netwerk van onafhankelijke accountants en fiscalisten. Met 9000 professionals in 100 landen is MGI worldwide in 75 jaar tijd uitgegroeid tot een internationale vereniging waar samenwerking en hechte vriendschap hand in hand gaan. Een ontmoeting met Clive Bennett, CEO van MGI worldwide, en Sjoerd Kuiper, partner bij Verstegen.
Klantportret: Quasar en Expo Trading
25 March 2022

Dit artikel verscheen eerder in het 50 jaar jubileummagazine.
©2022

Twee familiebedrijven, twee verhalen en tal van overeenkomsten op nog gee..