HomeThema ›

IT in de audit
Geavanceerde technologieën en IT-systemen

De afgelopen jaren zijn processen in hoog tempo geautomatiseerd en is er meer aandacht gekomen voor IT in de audit. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van geavanceerde technologieën en IT-systemen. Hoewel deze systemen veel voordelen bieden, brengen ze ook risico’s en afhankelijkheden met zich mee. Wij begrijpen de kansen en de uitdagingen van deze ontwikkelingen en kunnen u daarbij helpen. Ons gespecialiseerde team is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet wat nodig is om deze uitdagingen aan te gaan.

Aandacht voor de IT-omgeving
Bovenstaande ontwikkelingen hebben steeds meer invloed op de jaarrekening en daarmee op de accountantscontrole. Daarom besteden wij tijdens onze controleopdrachten nadrukkelijk aandacht aan de IT-omgeving. Bij onze aanpak betrekken we zowel de algemene IT-beheersingsmaatregelen (general IT-controls) als de IT-beheersingsmaatregelen binnen de specifieke applicaties (application controls).

Slimme IT-oplossingen: nauwkeurigheid gegarandeerd
Tijdens onze controle zetten wij innovatieve IT-toepassingen in. Zo vindt de controle van verschillende onderdelen van de jaarrekening grotendeels geautomatiseerd plaats door gebruik te maken van een data-analyse platform. Wel zo efficiënt en nauwkeurig!

Met een scherp oog voor IT-transformatie en passie voor innovatie, zorgen we voor controle en beheersing in de snel veranderende digitale wereld. Onze expertise en slimme oplossingen garanderen nauwkeurigheid en efficiëntie.”

Daarnaast maken we gebruik van een ‘document matching’ toepassing, waarmee financiële transacties eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan gedigitaliseerde brondocumenten, zoals facturen, bankafschriften, overeenkomsten en leveringsbewijzen. Dit biedt zowel onze opdrachtgevers als ons controleteam aanzienlijke efficiencyvoordelen. Bij specifieke IT-vraagstukken zetten wij NOREA-gecertificeerde IT-auditors in. Zij zijn gespecialiseerd in IT in de audit en kunnen specifieke IT-audits en onderzoeken uitvoeren en ondersteuning bieden bij vraagstukken op het gebied van IT-governance. Hiermee waarborgen wij de juiste expertise en ondersteuning.

Contact

We helpen u graag verder!

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet contact op te nemen met ons. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Adriaan Simons MSc RA
Telefoon: 06 - 13 79 01 17
Linda Tamerus MSc RA
Telefoon: 06 - 42 68 50 55
Adriaan Simons MSc RA
Telefoon: 06 - 13 79 01 17
Linda Tamerus MSc RA
Telefoon: 06 - 42 68 50 55