HomeArtikelen

Verstegen en G&O brengen het beste van twee werelden bij elkaar
Verstegen en G&O brengen het beste van twee werelden bij elkaar
July 1, 2024
Redactie

De accountants en adviseurs van Verstegen adviseren bedrijven vaak bij overnames en fusies, en zien regelmatig hoe verschillende culturen bij elkaar komen. Onlangs heeft het van oorsprong Dordtse accountantskantoor zelf ook zo’n proces doorgemaakt met accountantskantoor G&O. Daarmee heeft Verstegen een ‘hechte familie’ aan de paraplu toegevoegd.

Dit artikel verscheen eerder in DOV-magazine.

“Overnames en fusies zijn mooie, maar ook ingrijpende trajecten”, vertelt Robbert Dorst, mkb-accountant bij Verstegen. “Het is onze rol om aan de hand van de begroting en financiële cijfers te beoordelen of een overname of fusie interessant is voor onze klanten.” Hij vervolgt: “Maar als er eenmaal een overeenkomst is gesloten, begint het pas echt.”

Pijnpunten

“Omdat je het beste van beide werelden wilt, moet je goed kijken wat je wilt behouden en welke kernwaarden je mee wilt nemen in de vernieuwde organisatie. Hoe je die goede punten van beide bedrijven met elkaar verenigt, is echt maatwerk.” Robbert ziet vaak dat het lastig is om nieuwe collega’s betrokken te houden bij de bedrijfscultuur en benadrukt hoe belangrijk communicatie is om mensen mee te laten bewegen. “Vraag bijvoorbeeld wat belangrijk is voor iemand. Op die manier kun je ontdekken waar de pijnpunten zitten en kun je er iets aan doen.”

Verstegensausje

Robbert spreekt ook uit eigen ervaring, want sinds januari valt het Gorinchemse accountantskantoor G&O, dat 25 jaar geleden werd opgericht door Anke Garstman en Cecile Ouwerkerk, officieel onder de Verstegenparaplu. Het is het resultaat van een al vijftien jaar durende participatie en samenwerking. “G&O was de eerste uitstap naar buiten, inmiddels heeft Verstegen negen vestigingen.We zijn dus behoorlijk gegroeid, maar we hebben het nog altijd over het Verstegensausje”, lacht Robbert. “Verstegen is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon en je privéleven wordt echt gerespecteerd; als je laat zien dat je een professional bent, krijg je veel vrijheid.”

Synergievoordeel

Sinds februari werkt Robbert een dag in de week in Gorinchem. “Sommige nieuwe klanten komen bij mij en bij bestaande klanten denk ik mee. Andersom worden er collega’s uit Gorinchem ingezet bij opdrachten in Dordrecht, om hen op
te leiden en meer vertrouwd te maken met onze werkwijze. Uiteindelijk willen we ook in Gorinchem het totaalpakket kunnen bieden en de best mogelijke dienstverlening voor onze klanten; dat is het synergievoordeel.”

Diversiteit

In Gorinchem werken vijftien collega’s; een hechte groep die met elkaar eet, leuke dingen doet en een leuke personeelsvereniging heeft. “Dat zijn belangrijke onderdelen van een cultuur, waardoor mensen aan je verbonden blijven. Bij onze grotere locatie in Dordrecht ligt daar een uitdaging. Ons werk houdt in dat je vaak in kleine teams werkt met verschil in dienstverlening, leiding en cultuur. Deze diversiteit omarmen we, maar tegelijkertijd vinden we het belangrijk om één Verstegen te zijn. De kernwaarden spelen daarin een belangrijke rol.” Bij fusies en overnames komen veel factoren kijken. Het belangrijkste advies is misschien wel: neem de tijd om een gezamenlijke cultuur te creëren. Robbert: “Ook daarmee willen we onze klanten verder helpen. Dat is misschien niet onze taak, maar we hebben er wel oog voor.”

Contact

We helpen u graag verder!

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet contact op te nemen met ons. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Robbert Dorst
Telefoon: 06 43 00 11 66
E-mail: rdorst@verstegenaccountants.nl