HomeArtikelen

Interview met Sanne: assistent accountant bij Verstegen Gorinchem
Interview met Sanne: assistent accountant bij Verstegen Gorinchem
July 17, 2024
Redactie

Sanne Kool werkt al negen jaar bij Verstegen accountants en adviseurs in Gorinchem. Ze kwam binnen als stagiair en is als ervaren assistent accountant bij Verstegen Gorinchem een belangrijk onderdeel van het team. De belangrijkste reden dat ze het zo naar haar zin heeft? “Er wordt echt geluisterd naar wat ik nodig heb.”

“Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en mijn idee was om eerst ervaring op te doen bij een accountantskantoor voordat ik elders in het bedrijfsleven aan de slag zou gaan,” vertelt Sanne. “Ik heb meerdere kantoren in de regio een brief gestuurd en Verstegen bood me als enige een kans. Al bij het eerste gesprek was ik onder de indruk van de open en persoonlijke sfeer. Anke en Cecile, partners bij en grondleggers van Verstegen in Gorinchem, stelden open vragen en vonden het niet erg als ik nog niet goed wist wat ik wilde.”

Assistent accountant

Als assistent accountant bij Verstegen in Gorinchem is Sanne voornamelijk betrokken bij werkzaamheden in het mkb, met een focus op samenstelwerkzaamheden. Daarnaast is ze ook het aanspreekpunt voor meerdere klanten. Dat ze als samenstelaccountant zou gaan werken was aan het begin echt nog niet vanzelfsprekend. “Ik wist echt nog niet welke kant ik op wilde. Ik vond alle takken wel interessant, ook bijvoorbeeld fiscaal en de controle. Anke en Cecile hebben me daar heel vrij in gelaten.”

Wat Sanne het meeste aanspreekt aan Verstegen is de informele en laagdrempelige werksfeer. “We hebben een team van ongeveer vijftien mensen, waardoor je iedereen kent en makkelijk een praatje maakt. Het verloop is ook erg laag, waardoor de meeste mensen al jaren met elkaar werken. We kunnen echt dingen bij elkaar kwijt, ook persoonlijke dingen of frustraties.”

Ook het contact met de partners is open, vertelt Sanne. “Ik heb behoefte aan afwisseling en divers werk. Dat kan ik met hen bespreken. Zo heb ik ook een poosje intern gezeten bij een klant om daar de administratie te doen, even wat anders. Ook krijg ik de ruimte om dingen uit te zoeken die ik interessant vind, zoals het volledig uitpluizen van nieuwe software om het optimaal te gebruiken.”

Betrokken en gemotiveerd

Sanne is erg blij met het werk dat ze nu doet. Of het nu gaat om het samenstellen van een jaarrekening, het doen van btw-aangiftes of het onderhouden van klantcontact, ze voelt zich betrokken en gemotiveerd om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. “Ik vind het fijn om bezig te zijn en om dingen uit te zoeken,” legt ze uit. “En het klantcontact is ook heel waardevol. Je kunt echt iets betekenen voor klanten die zelf niet uit bepaalde zaken komen.”

Hoewel Sanne haar werk als assistent accountant bij Verstegen in Gorinchem enorm waardeert, heeft ze geen behoefte aan verdere carrière-ambities binnen het bedrijf. “Het is prima zoals het nu is,” zegt ze. “Ik krijg hier de vrijheid en het vertrouwen om mijn werk te doen en kan mezelf zijn en ontwikkelen op eigen tempo. Ik geniet gewoon van mijn werk hier en heb geen behoefte om meer diploma’s en titels te halen, ik leer nog iedere dag op de werkvloer.”

Sanne Kool is assistent accountant bij Verstegen in Gorinchem, wat eerder G&O heette. Anke Garstman en Cecile Ouwerkerk zijn de partners én oprichters van dit kantoor. In dit artikel lees je meer over hen en het ontstaan van hun kantoor.

Geïnteresseerd in werken bij Verstegen in Gorinchem? Ga snel naar onze werken bij pagina of neem contact op met onze HR-medewerker Lynette.

Contact

We helpen u graag verder!

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet contact op te nemen met ons. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Lynette van der Burg
Telefoon: 06 - 51 37 46 20
E-mail: lynette.van.der.burg@verstegenaccountants.nl