HomeArtikelen

Mohamed Ettafahi: “Onze samenstel ‘plus’ aanpak biedt de perfecte balans tussen kostenbesparing en waardevolle inzichten”
Mohamed Ettafahi: “Onze samenstel ‘plus’ aanpak biedt de perfecte balans tussen kostenbesparing en waardevolle inzichten”
July 17, 2024
Redactie

Sinds kort bieden we een unieke dienstverlening met onze nieuwe samenstelpraktijk, specifiek gericht op zorg- en welzijnsorganisaties. Mohamed Ettafahi is de branchecoördinator van deze samenstelpraktijk. Met zijn achtergrond en passie voor de zorgsector zet Mohamed deze nieuwe afdeling op, waarbij hij inspeelt op een innovatieve benadering die zowel toegevoegde waarde als kostenefficiëntie biedt voor klanten.

Verstegen accountants en adviseurs is al geruime tijd één van de marktleiders binnen de zorg- en welzijnssector. Deze sector kent een complexe, dynamische regelgeving en heeft specifieke behoeften, die we door de jaren heen goed hebben leren begrijpen. De verbreding van de dienstverlening met de samenstelpraktijk is een natuurlijke uitbreiding van onze expertise en een antwoord op de veranderende behoeften van de markt.

“Met de introductie van de Regeling openbare jaarverantwoording WMG (RojW) in 2022 zagen we een kans voor onze klanten,” vertelt Mohamed. “Veel zorg- en welzijnsorganisaties, die voorheen kozen voor een beoordeling of vrijwillige controleopdracht, krijgen nu de ruimte om te opteren voor een samenstellingsopdracht, uiteraard met de voorwaarde dat er niet vanuit wet- en regelgeving of vanuit stakeholders een assurance opdracht wordt verlangd. Een samenstellingsopdracht biedt organisaties meer flexibiliteit en lagere kosten.”

Toegevoegde waarde voor de klant

Bij een samenstellingsopdracht geeft de accountant geen zekerheid bij de cijfers en biedt dit voor organisaties vaak minder toegevoegde waarde dan een beoordeling of controle. De accountant helpt immers enkel met het opmaken van de jaarrekening waarbij het uitgangspunt is dat de informatie vanuit het bestuur komt.

De unieke aanpak van Verstegen bouwt voort op een al bestaande dienst, maar met een onderscheidende twist. “Wij bieden niet alleen de basisdienst van het samenstellen van jaarrekeningen aan, maar voegen daar ook een signaleringsrapportage bij toe,” legt Mohamed uit. “Dit rapport bevat onder andere informatie over onze kijk op het resultaat en het verloop hiervan ten opzichte van voorgaande jaren en branchegenoten, onze bevindingen per jaarrekeningpost en specifieke ontwikkelingen in de sector die relevant zijn voor de organisatie. Deze analyses en adviezen zijn minder uitgebreid en diepgaand, maar wel vergelijkbaar zijn met die van een beoordeling of controle. De kosten van dit samenstel ’plus’ pakket zijn aanzienlijk lager.”

De signaleringsrapportage is een instrument waarmee Verstegen zorg- en welzijnsorganisaties helpt om zichzelf te benchmarken ten opzichte van branchegenoten. Dit geeft inzicht in hun prestaties en waar ze kunnen verbeteren. “Wat ons onderscheidt, is onze diepgaande kennis en ervaring in de zorgsector. Hierdoor kunnen we meer gerichte en waardevolle inzichten bieden,” aldus Mohamed.

Flexibiliteit en kostenbesparing

Een van de grootste voordelen voor zorgorganisaties is de kostenbesparing. “Door te kiezen voor onze ‘samenstel plus’ aanpak krijgen klanten de voordelen van scherpe analyses zonder de hoge kosten van een traditionele managementletter of accountantsverslag,” zegt Mohamed. “Dit is vooral aantrekkelijk voor kleinere zorg- en welzijnsorganisaties met een omzet tot 20 miljoen, die wel behoefte hebben aan deskundig advies, maar budgetbewust moeten opereren. Onze aanpak is ook genoeg om de raad van bestuur en/of het toezichthoudend orgaan, die normaal een beoordeling of controle en daarmee een managementletter of een accountantsverslag zouden verlangen, tevreden te stellen.”

Groei en innovatie

Sinds de start van de nieuwe samenstelpraktijk is het team en klantenbestand behoorlijk gegroeid. “We zien een constante toestroom van offertes en nieuwe klanten,” merkt Mohamed op. “Dit toont aan dat er een duidelijke vraag is naar onze unieke benadering.”

Deze innovatieve aanpak trekt niet alleen klanten, maar ook nieuwe collega’s aan die geïnteresseerd zijn in de extra uitdaging en de mogelijkheid om echt impact te maken in de zorg- en welzijnssector. “Onze collega’s waarderen de kans om te sparren over zorginhoudelijke vraagstukken en om meer te bieden dan alleen de standaard diensten,” zegt Mohamed Ettafahi.

De toekomst van Verstegen

Met een sterke focus op toegevoegde waarde en klanttevredenheid blijft Verstegen groeien en innoveren. “We blijven ons inzetten om de beste partner te zijn voor zorg- en welzijnsorganisaties,” besluit Mohamed. “Onze ‘samenstel plus’ aanpak biedt de perfecte balans tussen kostenbesparing en waardevolle inzichten, wat onze klanten helpt om hun doelen te bereiken en te excelleren in hun sector.”

Meer over sector Zorg & Welzijn

Klantverhaal: Reijnders Graveer- en lasertechniek

Interview met Jaap Schot over uitbreiding Verstegen Goes

Partners Anke Garstman en Cecile Ouwerkerk over kantoor Gorinchem

Interview met Sanne: assistent accountant bij Verstegen Gorinchem

Contact

We helpen u graag verder!

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet contact op te nemen met ons. Samen bespreken we de mogelijkheden.

Mohamed Ettafahi
Telefoon: 06-40763806
E-mail: m.ettafahi@verstegenaccountants.nl